Gris – Pork

Baklägg – Ham Hocks, Pork Knuckle
Bog – Pork Shoulder, Pork Shoulder Roast
Framlägg – Shoulder Hocks
Fläskfilé – Pork Tenderloin
Fläskfärs – Ground Pork
Fläskkarré – Pork Collar, Boston butt, Pork Butt
Fläskkotlett – Pork Loin Chop
Fläsksida – Pork Belly
Kamben/Tjocka revben – Baby Back Rib, Back Ribs,
Pork Loin Back Ribs
Kotlett i bit – Loin Roast
Kotlettrack – Pork Rib Roast, Rack of Pork
Kotlettrad – Pork Loin
Skinka – Ham
Svål – Rind
Tunna revben – Spare Ribs

Nöt – Beef

Bog – Shoulder Clod, Blade Steak
Bringa – Beef Plate, Brisket
Entrecote – Rib Eye (entrecôtens kärna), Cube Roll,
Prime rib
Flankstek – Flank Steak
Fjäderbladsbog – Flat Iron Steak
Fransyska – Beef Knuckle
Högrev – Chuck
Högrevsfärs – Ground Chuck
Innanlår – Boneless Beef Inside, Topside, Top Round Steak
Lägg – Shank
Mellangärde/Kållap – Skirt Steak
Njurtapp/Onglét – Flap Meat, Butcher’s Steak, Hanger Steak
Nötfärs – Ground Beef
Oxfilé – Beef Tender Loin, Fillet of Beef
Rostbiff – Beef Rump, Ball Tip
Rostlock/Picana – Tri-Tip
Rulle – Eye Round
Ryggbiff – Sirloin, Strip Loin
T-benstek – T-bone-steak (bit med ben som inkluderar ryggbiff på ena
sidan och filé på den andra sidan. Är filébiten tillräckligt stor kallas
T-bonesteken istället för Porterhouse.)
Spetsbringa – Brisket
Ytterlår – Boneless Beef Outside

Lamm – Lamb, Mutton

Lammkotlett – Lamb Chops
Lammentrecote – Rib Eye
Lammfilé – Lamb Tenderloin,
Lammracks – Trimmed Racks, Rack of Lamb
Lammstek – Roast, Steak of Lamb
Lammbringa – Shoulder
Lammlägg – Lamb Shank
Lammsadel – Saddle of Lamb
Lammrygg – Blade Chop
Lammrostbiff – Top Side
Innanlår – Silverside
Tunnbringa – Brisket, Flank of Lamb, Breast of Lamb